Hoorcentrum Westerkwartier

Prijzen en vergoedingen

De prijzen van hoortoestellen varieren van rond de 500 euro voor een basis toestel tot ca. 2500 euro per stuk voor een zogeheten high end hoortoestel. Wat u daadwerkelijk onder de streep betaalt hangt af van veel factoren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en kosten.

Particuliere aanschaf

Als u zelf wilt uw optimale hooroplossing wilt kiezen, dan adviseren wij u een particuliere aanschaf. U kunt dan samen met de audicien een vrije keuze maken uit het volledige assortiment en direct genieten van de meest actuele hooroplossingen. U hoeft dus niet vijf jaar te wachten met vervanging. U kunt mogelijk een deel van de kosten terug krijgen van de belastingdienst. Dit fiscale voordeel kan oplopen tot duizenden euro’s! 

Voor slechts 40 euro kunt u een persoonlijke berekening laten maken van het te verwachten fiscale voordeel, opgesteld door een betrouwbare accountant. Indien u ook uw aangifte door deze accountant laat doen, vervallen deze kosten.

Verder bieden wij u de mogelijkheid om tegen geringe meerkosten in maximaal tien termijnen te betalen via FAMED.

Tot slot kunt u ook kiezen voor een maandabonnement, genaamd HoorAkkoord. De maandtermijn is afhankelijk van het aankoopbedrag en de looptijd (12 tot max. 60 maanden). Het HoorAkkoord is mogelijk tot een leeftijd van 74 jaar op einddatum. Vraag naar de voorwaarden. Toetsing en acceptatie door AFIC te Leeuwarden.

Vergoeding zorgverzekering

U hebt recht op een vergoeding op hoortoestellen, indien u zich houdt aan de regels en voorwaarden van het Hoorprotocol. U hebt dan niet de vrije keuze uit ons assortiment en moet een eigen bijdrage betalen die ten laste gaat van uw verplichte eigen risico van € 385,00 in 2017.

Sommige zorgverzekeraars hebben alleen contracten afgesloten met enkele ketens. Toch kunt u ook bij een ongecontracteerde audicien WEL een vergoeding krijgen! Met een restitutiepolis is de vergoeding doorgaans hoger dan met een naturapolis. Met een budgetpolis is de vergoeding juist lager.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden en voorwaarden. Prijzen en vergoedingen variëren per zorgpolis. U kunt bij ons vrijblijvend onze prijstabel inzien, zodat u precies weet wat u per toestel betaalt.

Bij een zelfstandig audicien is de keuze in merken en types hoortoestellen doorgaans groter dan bij een gecontracteerde keten. Wij leveren uitsluitend actuele hoortoestellen van ’s werelds A-merken.

Ook bij aanschaf binnen ZN Hoorprotocol nemen wij de tijd voor u. Tijd die nodig is om te komen tot een optimale aanpassing. U kunt rekenen op goede zorg en aandacht, ook in de jaren van nazorg.

Overzicht aanvullende vergoedingen hoortoestellen 2017.
Bron: Hoorwijzer.nl

Meer informatie nodig?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan